Lymfmassage (dränage)

Lymfmassage är en mjuk behandlingsform som ökar transporten av lymfvätska och stimulerar aktiviteten i lymfsystemet. En fungerande andning är a och o för att lymfvätskan ska flöda i kroppen. Behandlingen består av mjuka tryck, vibrationer samt strykningar i lymfflödets riktning. Lite djupare grepp kan även förekomma, för att lösa upp fibroser.

Under behandlingen ligger du på en IR-matta.

Behandlingen hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter.

Tänk på att dricka ordentligt med vatten innan och efter din behandling.

Jag behandlingar inte personer med rosfeber, obehandlat hjärtproblem eller om du går under cancerbehandling.

Vad är Lymfmassage (dränage) bra för?
Lymfmassage är en fantastisk metod för att hjälpa kroppens lymfsystem och göra oss friskare. Det är också en stressreducerande och smärtlindrande behandling som är bra vid många olika tillstånd:
• Ödem (vätskefyllda svullnader)
• Bröstopererade kvinnor
• Fibromyalgi & reumatiska tillstånd
• Olika stresstillstånd/trötthetssymptom
• Spänd muskulatur & uttröttade muskler
• Wiphlash-skador
• Muskelbristningar, muskelknutor, muskelruptur, stukningar och sportskador
• Sjukdomstillstånd i öra-näsa-hals
• Hudproblem
• Graviditet och inför förlossning. (Många gravida kvinnor är rädda och spända.)

Vad händer i kroppen när du får behandling?
Hela lymfsystemet stimuleras, vilket stärker immunförsvaret och hjälper kroppens självläkande system att utföra sitt arbete för en friskare och sundare kropp. Den mjuka beröringen och massagerörelserna, som utförs enligt ett visst system som följer lymfkärlsystemets riktning, hjälper kroppen att få lymfvätskan att flöda fritt i rätt riktning och underlättar därmed för slaggprodukter och överflödig vätska att lämna kroppen och får svullnader (ödem) att minska. Även kroppens egen produktion av kortison, insulin, oxytycin och endorfin befrämjas. Andra effekter är att blodcirkulationen ökar och muskulaturen syresätts.
Lymfmassage har även en avslappnande och lugnande verkan som i sin tur ger smärtlindring. Behandlingen ger också en ökad rörlighet på grund av att muskulaturen mjuknar. Sammantaget blir resultatet en friskare och mer välfungerande kropp med mer energi!

För dig som har problem med lymfsystemet är rekommendationen tre behandlingar med en veckas mellanrum för att sen underhålla med en behandling en gång i månaden.

Pris:

Lymfmassage 60 min – 830 kr

Lymfmassage 75 min – 900 kr

Lymfmassage 90 min – 1 100 kr

Om du inte bor i Jönköping eller har långt hit så kan du söka lymfbehandlare närmare dig på den här hemsidan:
https://www.lymfsystemet.se