Klassisk massage


Allt fler människor stressar, arbetar ensidigt och ergonomiskt felaktigt. Nacken, skuldrorna och den övre ryggmuskulaturen blir ofta förkortade och spända.

Med massage bearbetar man muskulaturen så att dessa spänningar mjukas upp. Den ökade blod- och lymfcirkulationen påskyndar borttransporten av slaggprodukter och bidrar därmed till att musklerna kan återhämta sig snabbare.

Dom allra flesta känner till de positiva fördelarna med massage. Att spända muskler blir mjuka och elastiska, blodcirkulationen i musklerna ökar, stärker immunförsvaret, motverkar stress, ökar koncentrationsförmågan m.m.

Men vad många inte vet är att smärtor i leder ofta beror på att muskulaturen är stum, uttorkad och förkortad, så som i knäled, fotled, armbågsled osv. En torr och dåligt syresatt muskel drar och sliter i sitt fäste, vilket i sin tur skapar smärta och inflammationer.

Genom att massera och töja ex lårmuskeln så kan man få smärtorna i ett knä att försvinna. Samma sak när det gäller huvudvärk, yrsel, brännande smärta i skuldror, samt molvärk i armar, höfter, rygg. Då musklerna utsätts för spänningar och syrebrist kan de liknas vid torra disktrasor och alla vet väl hur illa en torr disktrasa fungerar.

Men om man blöter upp den och vrider ur den så kommer den att fungera bättre. En muskel fungerar nästan likadant. Vi arbetar mycket på djupet i muskulaturen och får i de flesta fall mycket goda resultat vad det gäller smärtor och rörelseinskränkningar i musklerna.